Informatie

Zaken in de Zon

De roep om poko poko (kalm) plaka (geld) te verdienen, neemt toe. Veel Nederlanders die op Curaçao met vakantie zijn geweest, komen terug met plannen om te emigreren.

Alhoewel, emigreren? Curaçao hoort bij het Nederlands Koninkrijk, dus het is eerder een verhuizing.

Antillianen die naar Nederland verhuizen, hebben daar vaak een financiële reden voor: er is op Curaçao weinig werk. De Nederlandse en Curaçaose overheden bieden daarom zeer gunstige regelingen aan Nederlandse ondernemers die een bedrijf op Curaçao starten.

Nederlandse regelingen die ter beschikking staan, zijn o.a. groenregeling, Exportkredietverzekering (EKV), Nationale Investeringsbank (NIB) en investeringsaftrek. Curaçaose ondersteuningen zijn bijvoorbeeld: vervroegde afschrijving, verliescompensatie, financiering en fiscale incentives voor o.a. hotelbouw, industrie en e-commerce

Voor ondernemende types is Curaçao een ideale plek om iets op te bouwen. Stel dat u zelf met ideeën rondloopt, hoe pakt u dat aan?

De Nederlandse Kamer van Koophandel is een handig contact als u erover denkt om uw eigen negoshi (bedrijf) op Curaçao te starten.

Curaçaose informatiepunten zijn de Kamer van Koophandel & Nijverheid en Zakelijk Curaçao.

Het Antillenhuis en de Stichting IntEnt staan u bij met praktische zaken.

Als het u echt menens is, ga dan in september naar een seminar van Spin Off Curaçao in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Groningen.

Kamer v Koophandel

Nederlanders die op Curacao willen gaan wonen hebben een Verklaring van Rechtswege nodig. Spaltman Makelaars kan dit b.v. voor u regelen tegen een heel aantrekkelijke prijs.

Verklaring van Rechtswege

  Verklaring van Rechtswege regelen? Wij doen het graag voor u!
Naam:
Email:
Telefoonnummer:
 
Actueel weer
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
Vochtigheid
78%
Windsnelheid :
22 km/h ONO
Zonsopgang
6:26
Zonsondergang
18:13