Praktische informatie over Aruba

Op het Nederlandse eiland Aruba, dat slechts 24 km van de kust van Venezuela verwijderd is, worden toeristen altijd warm onthaald. Het is er sowieso lekker warm, want de gemiddelde jaartemperatuur op het eiland is 28 °C. De passaatwind brengt wel enige koelte, maar weinig regen.

De Arubanen zijn vriendelijke, energieke en gastvrije mensen die trots zijn op hun gevarieerde culturele erfgoed, dat is nagelaten door Nederlanders, Spanjaarden, Portugezen en Zuid-Amerikaanse indianen. Ze zorgen er graag voor dat de toeristen het op hun Caribische eiland goed naar hun zin hebben.

Aruba heeft lange, verblindend witte stranden. Palm Beach en Eagle Beach, elk ongeveer 30 m breed en kilometers lang, zijn twee van de mooiste in het Caribisch gebied. Je vindt er ook moderne hotels met alle faciliteiten, zowel laagbouw als hoogbouw. Bovendien is er een bruisend nachtleven in de vele bars en de restaurants met Arubaanse en internationale gerechten op het menu. Je kunt ook een gokje wagen in de 11 casino's, waarvan enkele altijd open zijn.

Het 32 bij 10 km grote eiland is zeer geliefd bij natuurliefhebbers. De zee bij Aruba is altijd warm, gewoonlijk 25 - 26 °C, altijd helder en vol leven. Je ziet er roggen, barracuda’s en de zeldzame groene murene.

Bij Aruba kun je op 42 plekken heel goed duiken, o.a. naar wrakken die daar al sinds de Tweede Wereldoorlog op een diepte van 8 - 122 m liggen. Je ziet er prachtige koraalbanken – die je beslist niet mag aanraken. Als je wat minder avontuurlijk bent aangelegd, kun je de onderwaterwereld in een onderzeeër of glasbodemboot bekijken. Ook op het water zijn er allerlei mogelijkheden; je kunt er heerlijk windsurfen in de gelijkmatige passaatwind.

Meer dan 20 procent van Aruba is nu een nationaal park. Langs de paden zie je de vele verschillende planten en dieren die er voorkomen, b.v. exotische cactussen, aloë’s, tropische bloemen, leguanen en meer dan 200 vogelsoorten.

Op Aruba ligt bovendien een golfbaan van wereldklasse met 18 holes. De baan is ontworpen door Robert Trent Jones II, die uitstekend gebruik heeft gemaakt van het oorspronkelijke, ruige landschap. Er grazen soms pakezeltjes bij de vijfde hole en bij de zesde zie je uilen bovenop de kleine koraalgrotten zitten.

Actueel weer
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
Vochtigheid
78%
Windsnelheid :
22 km/h ONO
Zonsopgang
6:26
Zonsondergang
18:13